Disseksjon

Hvor har beina til selen blitt av? Har hvaler luktesans? Hvorfor har kua fire mager, og hvordan klarer fisker å puste under vann? Spørsmålene er mange, og grunnleggende kunnskap om hvordan dyrene rundt oss er skrudd sammen gir oss en mye bedre forståelse for hvordan verden henger i hop.

Disseksjoner er ikke bare for spesielt interesserte, eller forskere på lukkede laboratorier. Når et mer eller mindre eksotisk dyr dør av naturlige årsaker, er uheldig, eller blir tatt som bifangst, er det en gylden mulighet til å snakke om de fascinerende tilpasningene nettopp dette dyret har til et liv i sitt element. Her er læringspotensialet enormt for både store og små, og man får bokstavelig talt kommet under huden på arter man kanskje ikke ser så ofte.

Enten du er en vitenskapsentusiast, student, eller bare nysgjerrig, vil denne opplevelsen garantert vekke forbauselse og ettertanke. Dette er læring på sitt mest spennende og direkte – en sjanse til å komme tett på naturen, på en litt mer… aromatisk måte enn vanlig.

Disseksjonene passer for de fleste fra 10 år og oppover, og har vært suksessfulle aktiviteter på utendørsarrangementer, i naturbaserte TV-serier, i læringsrom med naturfagsklasser, og som videreutvikling for etablerte vitenskapsformidlere

OBS! Vi tar aldri livet av dyr for underholdningens skyld, og belager oss på ilanddrevne marine pattedyr, påkjørt vilt, bifangst og andre skapninger som rett og slett har vært uheldige. Dette gjør at det ikke alltid er like enkelt å få tak i undervisningsmateriell.