Møt biologene

Vi er så heldige å ha knyttet til oss et kobbel med fantastiske biologer på kryss og tvers av kompetansefelt og kommunegrenser, over hele landet. Under ser du et knippe av de mest aktive formidlerne våre, og et lite tastetrykk tar deg med videre for å bli bedre kjent med dem

Pia Ve Dahlen

Pia har maur i ræva og selvdiagnostisert munndiaré, og har på kort tid blitt en solid stemme for naturen generelt og havet spesielt. Hun er å høre på diverse radio- og TV-baserte sendinger i tide og utide, skriver bøker, holder utallige foredrag, og holder på med naturrestaurering innimellom snowboard, dataspill og spicy fantasy.

Pia grunnla Lei en biolog i 2020, men vet fortsatt ikke hva hun skal bli når hun blir stor.

Kaja Lønne Fjærtoft (marinbiolog)

Kaja er en av the founding mothers, og uten henne hadde det ikke vært noe Lei en biolog. Hun er i dag ansatt med en 269% stilling i WWF som en av Norges fremste eksperter på dyphavet, men tar på mirakuløst vis også oppdrag innimellom slagene. Hvordan kun klarer å klemme inn 48t pr døgn aner vi ikke, men vi elsker det.

Anita Eriksen (primatolog og forvaltning)

Anita er en eventyrer med stor E, og har mer felterfaring enn alle de andre i nettverket tilsammen. Felthistoriene hennes kan få Monsen til å virke som en grå mus, og som primatolog og økolog har hun tilbragt nesten halve livet sitt i Afrika.
Anita er skribent, foredragsholder, workshopfantast og kanskje den eneste som rivaliserer Pia i antall ord pr sekund.

Emilie Hernes Vereide (marinbiolog)

Emilie er for hoppekreps det Steve Irwin er for alle andre dyr, og forsker på hva slags påvirkning menneskeskapt lyd har på dyreplanktonet i havet. Emilie er ihuga fridykker, ordspillmaker og smilefjes, og du hører gjerne latteren før du ser henne komme. Hun vant Forsker Grand Prix i 2023 og anser det som en humanitær forbrytelse at ikke alle vet hva som skjer når havet våkner hver vår.

Terje Alming (marinbiolog)

Terje er gruppas fixit, husfotograf, skrønemaker og multitasker. Han er i teorien marinbiolog, men tilbringer dagene sine på anatomilaben med å obdusere dyr/skremme vettet av studenter på Veterinærhøyskolen.

Terjes vitsearsenal er så tørt at han ikke hadde noe annet valg enn å bli marinbiolog, og han bor i disse dager i selvbåt for å ikke tørke helt opp


Simon Hasselø Kline (marinbiolog)

Simon kan mer om alger enn algene vet selv, og skriver for tiden en doktorgrad i det usynlige universet i Oslofjorden. Han er en kløpper på ting du virkelig ikke visste du lurte på, og er hjernen bak foredraget “Verdens viktigste bæsj”. Han er jevnlig å høre på programmer som Abels Tårn, ekko og Jøss!?, så sjansen er egentlig ganske stor for at han har lært deg noe allerede.


Jessica Emily Roos (marinbiolog og toksikolog)

Jessica er den luneste personen du kommer til å møte på ca noensinne. Hun er et leksikon av rang, og nerder hardt ut når hun får snakke om artsmangdfold, giftstoffer og marin forsøpling. En Jessica kommer sjelden alene (gammelt jungelordtak) og Jess har alltid med seg en krukke nurdles - eller plastpellets for oss vanlige dødelige.

Andreas Quale Lavik (tarebonde og havpotet)

Andreas er en logistisk gudommelighet, og er det noe som skal gjøres, fikes eller organiseres er han vår go to-mann. Flaks for oss er han og en tvers igjennom blodnerd på artsmangfold og generell marinbiologi.

Hans hjerte banker dog aller hardest for å få etablert taredyrking som storindustri i Norge, og det heier vi skikkelig på!

Åsa Haaland  (økolog og byplanlegger)

Åsa er en blidfis av rang, og trives like godt på rugbybanen som i en våtdrakt. Hun tar med sårt trengt biologikompetanse inn i byutvikling og urbane prosesser, og jobber for mer sysselsetting i distriktene.
Åsa er brennende opptatt av å snike biologifaget inn der hun kan, og jobber i disse dager på et hemmelig prosjekt vi alle forhåpentligvis kommer til å nyte godt av.

Johanna Bjånes Marcussen (marinbiolog)

Johanna er en sånn person det er umulig å ikke bli glad av å være rundt. Det renner over av gode idéer, og hun er såpass spesielt interessert i krepsdyr at hun for tiden holder på med en Ph.d. i populasjonsdynamikk hos marine skalldyr. Med andre ord - Johanna er den du skal spørre om hva krabbene driver med når vi ikke ser på, for hun har brukt mer tid enn de fleste på å stirre hardt på dem

Ailin Østerås (marinbiolog og økotoksikolog)

Med hjertet i havet var det alltid meningen at Ailin skulle bli marinbiolog. Likevel har hun vokst opp like mye i skogen som i vann, og er glad i alt fra det dypeste hav til de høyeste fjelltopper.

Ailin er trønder, har vokst opp på gård, og bruker hele kroppen når hun formidler, noe som utelukkende byr på mange interessante bilder i etterkant


Gaute Wilhelmsen Seljestad (marinbiolog)

Gaute er hainerd og sildeforsker fra Norheimsund. Han bor teknisk sett i Bergen, men synes ikke det er vått nok og foretrekker å tilbringe dagene under overflaten.
Skal du finne noe gøy på havets bunn er Gaute den du spør, og han har et eget talent for å finne blekksprut og sjeldne sjøstjerner når han er ute og plasker i vannet.


Helene Sandsten (klimaøkolog)

Helene brukte masteren sin på å grave teposer ned i jorda, og brukte årene etter på å grave andre ting opp av jorda igjen. Nå er hun stjerneskuddsformidler, økolog, klimabiolog og vår egen Knut Nærum.
Helene er såpass godt over middels interessert i karbonfangst og lagring at det grenser til usunt, og deler Pias grenseløse entusiasme for excelark og skjemaer