FOREDRAG
Kan man ikke gå ut, får man ta med naturen inn
Foredrag er hakket mer komplisert enn en tur ut, og krever en helt annen form for forberedelse og trening enn feltundervisning. Derfor finnes det som regel ikke noen standardpris for foredrag, ettersom biologene i nettverket vårt kommer i alle varianter av kunnskap, formidlingsnivå og fagfelt. Vi har veteraner som har stått på scenen foran tusenvis av mennesker, hvis prisnivå ligger på 30-40.000kr, og vi har de som er helt ferske i gamet men som sitter på mye god kompetanse og trenger formidlingstrening.
Biologene i nettverket vårt tilbyr en unik portefølje av kompetanse og som kan løfte ditt arrangement med engasjerende og faglig solide presentasjoner. Enten du er på jakt etter fagfolk innen vitenskap, kultur, bærekraft eller kommunikasjon, har vi den rette personen for din målgruppe.
Vi spesialiserer oss på å tilby skreddersydde foredrag til konferanser, seminarer og bedriftsarrangementer. Våre foredragsholdere kombinerer faglig ekspertise med en fortellerevne som både underholder og informerer, og som etterlater et varig inntrykk på publikum. Fra inspirerende nøkkelforedrag til dypdykk i spesifikke temaer, sørger vi for at budskapet ditt blir formidlet på en fengende måte.
Ta kontakt med oss i dag for å finne den perfekte foredragsholderen til ditt neste arrangement!
Plug and play - ferdige foredrag:
Om du ikke helt vet hva du ønsker deg, men vet at du vil ha en biolog på besøk så har vi en del foredrag klare allerede, som alle kan tweakes og tilpasses ditt arrangement.
Gi oss et pip om du allerede vet hvem du vil ha, hvis ikke finner vi en passende biolog i lag!
-
Denne foredragsserien tar for seg det rareste og merkeligste fenomener man ikke visste man var nysgjerrig på i dyreriket: promp som forsvarsmekanisme, firkantet bæsj, spytt som lim, blekk som beskyttelse, giftig slim og 400 kg snørrklaser!
-
Visste du at det finnes selvlysende hai i Norge? Eller hva med at verdens største kaldtvannskorallrev ligger utenfor Røst i Lofoten, og at verdens lengste dyr bor under brygga di? Universet under overflaten i Norge er et sammensurium av rare kreasjoner, som alle har sine finurligheter, og egne utfordringer. Bli med på et dypdykk i tareskogen med marinbiolog Pia Ve Dahlen, for å lære mer om hva som finnes i vår egen bakhage, og hvordan vi som enkeltmennesker kan bidra til å ta vare på det som finnes der ute.
Pia Ve Dahlen (født 1986) er marinbiolog med selvdiagnostisert munndiaré. Etter endt bachelor- og masterstudier ved Universitetet i Bergen har Pia blitt en folkekjær og kjent stemme for havet - med klippekort hos rikskringkasteren og andre medier. -
Vet du om du skal løpe, brøle eller stå stille når du møter en bjørn ute i naturen? Eller en gaupe, elefant, løve eller hyene? Svarene vil kanskje overraske og garantert engasjere!
Anita er en eventyrer med stor E. Hun har en fenomenal lidenskap for vill natur, får utslett av å sitte stille og har som sådan langt mer felterfaring enn de fleste vi kjenner. Hun har tilbragt litt over pari mange dager i telt i Afrika, sovet i hengekøye i Amazonas, og brukt en hel feltsesong på å løpe etter urinerende sjimpanser i Tanzania.Les mer om primatolog og økolog Anita Eriksen her
-
«En reise i Havet. Bli med på en tur fra helt øverst i fjæra helt ned til de dypeste stedene i havet. På reisen vil du treffe alger som kan drukne og fisk som kan spise ting større enn seg selv og mange andre mer eller mindre kjente skapninger.»
Passer for 15-150 åringer.
Les mer om Terje Alming -
Bli med på reise fra de dypeste fjordene til de høyeste fjellene og oppdag en natur i dramatisk endring. Bli med å oppdag et nytt aspekt om naturen du tror du kjente og få innsikt i hvordan globale prosesser påvirker havet. I en tidsalder hvor natur- og klimakrisen er vevd sammen med hvordan vi har bygd opp vårt samfunn, er det noe håp for å redde havet før det er for sent?
Passer for VGS og oppover
Simon Hasselø Kline (født 1994) er marinbiolog og jobber for tiden med en doktorgrad om lavtrofiske nivåer i Oslofjorden. Altså. Han jobber med alger. Han kaller seg selv planktonpatriot og er en idérik marinbiolog og kjempegod foredragsholder som nærmest er blitt fast inventar på blant annet Abels tårn på grunn av sin evne til å forklare kompleks, men livsviktig forskning til oss vanlige dødelige.
-
Rett under overflaten finnes et univers av flyvende engler, diskolysende maneter og hoppende medisterpølser. Med andre ord – noe vi alle burde snakke om oftere. I dette universet blir vår egen verden snudd på hodet, her har dyr funnet måter å leve på som vi bare kan drømme om.
Under den samme overflaten kan man hver dag høre en endeløs konsert av lyder – naturlige lyder fra dyr, men også høyere og langt mer bråkete – lyd fra mennesker. Havet har faktisk aldri før vært mer støyende enn det er i dag.
Hva har dette universet av dyreplankton og lyd i havet med hverandre å gjøre? Hvordan kan lyd påvirke en liten medisterpølse med antenner som ikke engang kan høre? Og – hvorfor er dette viktig for oss?
Velkommen til et skjult univers i en (ikke så stille) verden. La oss dykke ned i mørket for å se hvordan verden kan se og høre ut fra en annen side.Emilie Hernes Vereide er en fabelaktig og formidler som nylig tok sin doktorgrad om hva slags påvirkning menneskeskapt lyd har på dyreplanktonet i havet. Hun er med andre ord en ekte hoppekrepsentusiast, og med rot i denne forskninga vant hun Forsker Grand Prix i Bergen 2023, og har laget en episode av Burde vært pensum.
-
Pia Ve Dahlen (født 1986) er marinbiolog med selvdiagnostisert munndiaré. Etter endt bachelor- og masterstudier ved Universitetet i Bergen har Pia blitt en folkekjær og kjent stemme for havet - med klippekort hos rikskringkasteren og andre medier.