Det er ikke bare på land det blomstrer. Havets blomar – tangen - blotter også kjønnsorganene sine, og det kan bare bety en ting: NÅ ER DET VÅR!

Remmetang (Himanthalia elonagata), også kalt knapptang, vokser ut reseptakler i form av lange spaghettitråder. Derfor kalles den også sea spaghetti på engelsk, og er blant annet en populær matalge i Frankrike. På dette bildet har noen allerede forsy…

Remmetang (Himanthalia elonagata), også kalt knapptang, vokser ut reseptakler i form av lange spaghettitråder. Derfor kalles den også sea spaghetti på engelsk, og er blant annet en populær matalge i Frankrike. På dette bildet har noen allerede forsynt seg av tangen!

Foto: Pia Ve Dahlen

 

Som på land, kan disse «blomstene/fruktene» eller reseptaklene som de egentlig heter, være ganske formvariable. I tillegg er de ofte den delen av tangen som smaker best! Våren er prime time å høste tang og tare på, da det nå vokser ut friske skudd og reseptakler. Med sommeren kommer påvekst i form av dyr og mindre alger som etterhvert forringer kvaliteten på tangen, og den er ikke like appetittelig lenger.

Trenger du en god koronaaktivitet? Dra på tangtur i fjæra og lag tarekrydder! Det er antakeligvis ikke så mange andre som reker rundt i fjæren (utenom rekene, da, hehe) på denne årstiden, så en tangtur med familien bør være en fabelaktig utendørssyssel. Det kan være lurt å utstyre seg med støvler, vadere eller rake, og sikte seg inn på fjære sjø. Dette kan f.eks. gjøres her: https://kartverket.no/sehavniva/. Videre er det lurt å holde seg unna områder med kjente forurensningskilder, som f.eks. båthavner. Sukkertare eller fingertare kan f.eks. tørkes og knuses til flak som kan brukes til å krydre maten med.

Vil du ha mer info om hvilke sorter som er gode å spise, og hva du kan gjøre med dem? Da kan du lese mer her: https://www.actionforocean.com/…/blir-tangtur-den-nye-sopp…/

Trykk deg inn på bildene for å lese mer om hver enkelt tangsort!

 
 
Forrige
Forrige

Eremittkreps

Neste
Neste

Corvus corona: Kråker i coronaens tid